Kiállítják a Városligetbe tervezett múzeumok terveit

Liget Budapest projekt, Fotómúzeum és Építészeti Múzeum liget projekt látványterv
Vágólapra másolva!
Kiállítják a Városligetbe tervezett múzeumok épületeinek megtervezésére kiírt pályázatra érkezett munkákat. Január 7. és 24. között lehet megnézni négy múzeum 17, második fordulóba jutott tervpályázatát.
Vágólapra másolva!

Kiállítást szerveznek azokból a munkákból, amelyek a Városligetbe tervezett múzeumi épületek tervezésére kiírt pályázatra érkeztek. A Magyar Zene Háza, a FotóMúzeum Budapest, a Magyar Építészeti Múzeum, illetve a Néprajzi Múzeum tervpályázatának 17 látványtervét az Erzsébet téren egy új üveg kiállítótérben mutatja be a Liget Budapest Projekt a Design Terminállal együttműködésben, január 7. és 24. között.

Az összesen öt múzeumi épületre tavaly kiírt nemzetközi tervpályázatra 500 pályamű érkezett, a magyar és nemzetközi szaktekintélyekből álló 11 tagú zsűri a kiállításon is bemutatott 17 tervet juttatta be a második fordulóba. Ezek közül tavaly december 19-én hirdettek győztest négy épület esetében:

  • A Néprajzi Múzeum a francia Vallet de Martinis DIID Architectes,
  • a Magyar Zene Háza a japán Sou Fujimoto Architects,
  • a FotóMúzeum Budapest és
  • a Magyar Építészeti Múzeum a magyar Középülettervező Zrt. tervei alapján épülhet meg.

Az ötödik Ligetbe tervezet épület, az Új Nemzeti Galéria - Ludwig Múzeumra érkezett pályaművek között nem találtak megfelelőt, ezért erre új pályázatot írtak ki, amely áprilisban zárul le - közölte a Liget Budapest.

Liget Budapest projekt, Fotómúzeum és Építészeti Múzeum Forrás: ligetbudapest.org