Késnek a vonatok, sok a meghibásodás a hideg miatt

Vágólapra másolva!
Jelentős, 50-60 perces késésekre kell számítani a Budapest-Veresegyház-Vác vasútvonalon, miután Vácrátóton meghibásodott egy biztosítóberendezés, Váchartyánnál pedig egy Budapestre közlekedő személyvonat vezérlése romlott el. 
Vágólapra másolva!

A meghibásodott szerelvényt egy másikkal tolják be Őrbottyánra, az utasokat a következő személyvonat tudja elszállítani - tájékoztatta a Mávinform az MTI-t.

Az arra közlekedő vonatok utasai 50-60 perc késésre számítsanak a reggeli és a délelőtti órákban. A menetrend szerinti közlekedés a déli órákra állhat helyre.

Műszaki hiba, leszakadt vezeték

Műszaki hiba miatt akár fél órát is késhetnek a vonatok a Budapest-Cegléd-Szeged vasútvonalon. Kiskunfélegyháza és Petőfiszállás között elromlott a biztosítóberendezés, a vonatok emiatt csökkentett sebességgel közlekedhetnek, így a vonalon 25-30 perc késéssel kell számolni. A MÁV Zrt. szakemberei megkezdték a helyreállítást.

Leszakadt egy erősáramú távvezeték Nyírbátor és Hodász között szerda reggel, emiatt a Debrecen-Mátészalka vonalon késésekre kell készülni. Jelenleg áll a vonatforgalom. Az utasokat Nyírbátor és Hodász között vonatpótló autóbuszok szállítják.

A Kőbánya-Kispest - Kunszentmiklós-Tass vonalon 65 perces késést jelez a MÁV térképes vonatinformációja.

Az átszállások és a hosszabb menetidő miatt az erre utazók 20-25 perc késésekre számíthatnak - írta a Mávinform.