Kaposvárnak korai az útdíj

Bizományosi felvétel NE HASZNÁLD!
Bizományosi felvétel NE HASZNÁLD!
Vágólapra másolva!
Jó a megyei matricarendszer, de a 61-es elkerülő utat egyelőre hagyják ki belőle- ezt kéri a fejlesztési minisztertől Szita Károly, Kaposvár polgármestere, és Gelencsér Attila fideszes politikus.
Vágólapra másolva!

Seszták Miklós fejlesztési miniszterhez fordultak kaposvári és megyei vezetők: Szita Károly polgármester, Gelencsér Attila parlamenti képviselő és Jakó Gergely megyek közgyűlési elnök azt kérte, hogy a 61-es elkerülő út addig ne legyen fizetős, amíg össze nem kötik az M67-essel és az M9-essel, mível egyelőre egyetlen autópályával sincs kapcsolata.

Kaposvárnak egyelőre még nem kell az útdíjas elkerülő - mondja Szita Károly, a város polgármestere. Forrás: MTI/Simó Endre

Közös sajtótájékoztatójukon hangsúlyozták, hogy a megyei matrica rendszer jó, mert "több pénzt hagy az emberek zsebében", és nyáron a zsúfolt Balatonnál tehermentesíti az átmenő forgalmat. A kaposvári problémával azonban foglalkozni kell, a fizetős elkerülő út jelenleg nem indokolt.

A fizetős útszakasz híre feldühítette a helyi lakosokat is, mivel a város túlzsúfoltságától, növekvő forgalmától tartanak - a Kaposvári elkerülő ötezerért? Kösz, nem nevű Facebook-közösségnek már több mint kétezer tagja van.

Az útdíj hírére talán legkeményebben Budaörs reagált, Wittinghoff Tamás bejelentette, hogy ezentúl nem fizetik az M1M7-autópálya bevezető szakaszának közvilágítását, de a megyei matricarendszer korrekcióját ajánlotta Facebook-bejegyzésében Bencsik János, volt tatabányai polgármester és államtitkár is.