Már nem ég a dunaújvárosi műanyaghegy

2015.01.07. 10:30

Több mint egy napig küzdöttek a tűzoltók azzal a hatszáz tonnányi műanyag hulladékkal, amely egy dunaújvárosi telephelyen gyulladt ki. A tüzet kedd estére fékezték meg, a kár milliós. 

Hatszáz tonnányi műanyag hulladék kapott lángra még hétfőn egy dunaújvárosi telephelyen, a város szélén. Óriási volt a füst, azonban szerencsére nem a város felé fújt a szél, így a település lakói nem kerültek veszélybe.

A tüzet a dunaújvárosi, a solti, a sárbogárdi és a paksi tűzoltók oltották. Közben a katasztrófavédelmi mobil labor folyamatosan mérte a levegő szennyezettségét, amely nem haladta meg az egészségügyi határértéket.

A lángokat végül kedden, este nyolc órakor sikerült végleg eloltani. A tűzben senki sem sérült meg. Még nem tudni pontosan, hogy mitől gyulladt ki a rengeteg műanyag, de a katasztrófavédők már keresik az okot – mondta az Origónak Szabó-Bisztricz Anett, a Fejér megyei katasztrófavédelem helyettes szóvivője.

A műanyag az E-Elektra Zrt. kétszáz négyzetméteres telephelyén gyulladt ki. A cégnél azt mondták, hogy 5-6 millió forintos káruk lett.