Még nem teljes a csapat a kecskeméti államtitkárságon

Vágólapra másolva!
Január 5-én megindult a munka a Kecskemétre költöztetett vidékfejlesztési államtitkárságon, a 110 fős létszámból 64-en kezdtek el dolgozni, de folyamatosan érkeznek az új munkatársak. A költözés a munkavégzésben nem okoz semmilyen gondot – közölte a Miniszterelnökség. 
Vágólapra másolva!

Hétfő óta Kecskeméten működik az Agrár- és Vidékfejlesztési Államtitkársága. A korábbi dolgozók mintegy fele nem költözött Budapestről Kecskemétre, helyükre a környékről vettek fel képzett, az agráriumban és a vidékfejlesztésben jártas fiatalokat – mondta Böröczk Anita, az államtitkárság sajtószóvivője a Népszabadságnak. Hozzátette: február derekáig teljes lesz a létszám.

Felelőtlenségről beszél az MSZP

Megdöbbentő kormányzati felelőtlenség, hogy a Miniszterelnökség Agrár- és Vidékfejlesztési Államtitkársága csak alig 50%-os állapotban kezdte meg működését Kecskeméten - írta szerkesztőségünhöz eljuttatott közleményében az MSZP. Úgy vélik, óriási hanyagság ez, mert emiatt csak február végén jelenhetnek meg az új uniós fejlesztési időszak első pályázatai. Ez súlyos károkat okozhat a magyar gazdáknak, a vidéki településeknek.

Az MSZP attól tart, hogy súlyos károkat okoznak a költözéssel a gazdáknak Forrás: MTI/Oláh Tibor

Közölték azt is, hogy a felelőtlenséget csak fokozza, hogy a költözés miatt a 110 fős tapasztalt apparátusi létszám felét új emberekkel kell pótolni. Ez újabb problémákat okoz akkor, amikor az Európai Bizottság még el sem fogadta véglegesen a magyar hatóságok által tavaly november közepén benyújtott Operatív Programokat. Így a Vidékfejlesztési Programot sem.

Nincs fennakadás

Az agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkárság Kecskemétre költözése nem okoz semmilyen fennakadást a munkavégzésben – ezt már a Miniszterelnökség közölte az MTI-vel.

A költözés a terveknek megfelelően történt, csúszásról szó nincs – közölték. A munkatársak fele a már Budapesten is dolgozó csapat tagjaként vállalta az ingázást, illetve a költözést, fele része pedig kecskeméti vagy környéki, képzett agrárszakember. Az államtitkárság létszáma jelenleg 65, február végére várhatóan sikerül feltölteni a rendelkezésre álló 110 státuszt.

Még két tárca költözik

Kurucz Éva kormányszóvivő 2014 júniusában beszélt arról, hogy több tárca székhelye vidéki városokba , a Miniszterelnökséghez tartozó vidékfejlesztési államtitkárság pedig Kecskemétre költözhet. A másik két tárca - a honvédelmi és a földművelésügyi - székesfehérvári és debreceni költözése még nem szerepel napirenden.