Az ónos eső miatt csúsznak az utak és járhatatlanok a járdák

Vágólapra másolva!
Az éjszaka lehullott ónos eső miatt erősen csúszóssá váltak az utak a fővárosban, ezért a rendőrség fokozott óvatosságra inti a közlekedőket.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Rendőr-főkapitányság péntek hajnali közlése szerint a főváros útjai balesetveszélyesek, ezért a rendőrség kéri az autósokat, hogy az út- és látási viszonyoknak megfelelő sebességgel vezessenek. Az ország több részén változó halmazállapotú csapadék esik, a fagypont alatti hőmérséklet miatt egyes területeken síkosak az utak.

Hol esik?

Pest és Nógrád megyében elszórtan, északkeleten, valamint a Tiszántúlon váltakozó halmazállapotú csapadék esik, Kápolnásnyék, Vác, Balassagyarmat és Makó térségében, valamint Békés megyében pedig ónos eső. A fő és mellékutak a szórás ellenére síkosak.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye nagy részén, a Nyírségben, továbbá Debrecen, Hajdúszoboszló és Berettyóújfalu térségében havazik vagy szállingózik a hó. A fő és mellékutak havasak, latyakosak, hókásásak, csúszósak.

Az autópályák vizesek

Az autópályák általában vizesek, sónedvesek, az M3-as autópálya felső szakaszán Hajdúnánás és Ófehértó térségében havas, latyakos szakaszokra kell számítani.

Balesetek

Öt kamion és egy személyautó karambolozott a 44-es számú főúton, Kunszentmárton és Öcsöd között péntek hajnalban; a baleset következtében több kamion az árokba borult - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a honlapján.

Az árokba borult járművek egyikébe két utas beszorult, őket a tűzoltók szabadították ki.
A műszaki mentés idejére teljes szélességében lezárták a főút érintett szakaszát.

Az M5-ös autópályán, a Röszke felé vezető oldalon, a 43. kilométernél, Budapest felé pedig az 58. és az 53. kilométernél több megcsúszásos baleset történt az ónos eső miatt - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az Útinform jelentése alapján pénteken kora reggel.

Sehol sem sérült meg senki, de az újhartyáni és az örkényi szakaszon lelassult a forgalom.