Öt év után ismerték fel a bankrablót

Vágólapra másolva!
Még a börtönt is megjárta egy sikertelen rablásért, és azt hitte, megússza öt évvel ezelőtti bankrablását egy nagyvarsányi férfi. Valaki azonban felismerte, és szólt a rendőröknek.
Vágólapra másolva!

Öt és fél évvel azután, hogy a gyanú szerint kirabolt egy bankot, elfogták a rendőrök. A nagyvarsányi férfi a rendőrök szerint még 2009. június 17-én délelőtt sétált be napszemüvegben, kezében tőrrel a XVIII. kerületi Üllői úton egy bankfiókba. Ott dulakodni kezdett a biztonsági őrrel, megszerezte a fegyverét, majd az egyik pulthoz ment, és az alkalmazottól pénzt követelt. A bankban diákmunkásként dolgozó lány hiába mondta, ő nem fér hozzá a pénzhez, a férfi ráparancsolt, nyittassa ki valakivel a kasszát, egy perce van rá, különben lelövi. Az egyik alkalmazott megmondta a kódot, a rabló pedig bedobott a pult mögé egy szatyrot, abba kérte az összes pénzt.

Hiába keresték

Amikor elindult az ajtó felé, megjelent a pénzintézet másik biztonsági őre, és a levegőbe lőtt. Feltartóztatnia nem sikerült, a rabló elmenekült – közölte Horváth Miklós alezredes, a BRFK rablási osztálya I. alosztályának vezetője. Az alezredes szerint a helyszíni szemlén számos nyomot rögzítettek, majd összevetették a bűnügyi adatbázisokkal, de nem találtak egyezést. Közzétették a bank kamerafelvételét is a sajtóban, de egészen tavaly tavaszig csend volt.

Akkor azonban bejelentést kaptak, hogy a felvételen Sz. József látható. Utánanéztek, és kiderült a férfiról, hogy a férfi 2009. november 13-án ugyancsak egy, a XVIII. kerületben az Üllői úton lévő bankot próbált kirabolni késsel, de akkor nem járt sikerrel. A biztonsági őr elvette a kését, majd visszatartotta a rendőrök megérkezéséig. A férfit 2011. február 3-án rablási kísérlet miatt három év börtönre ítélték, de, 2013. március 25-én kedvezménnyel, feltételesen szabadult.

Azt hitte, már megúszta

Most mehett vissza a börtönbe. A rendőrök szerint ellenőrizték, a korábbi személyi és tárgyi bizonyítékokat, amelyek alátámasztották a férfi elleni gyanút. November 25-én reggel fogták el nagyvarsányi otthonában. „Megdöbbent, azt hitte, már megúszta. Nagyobb értékre, fegyveresen elkövetett rablás bűntettével gyanúsítjuk, a bíróság november 27-én elrendelte előzetes letartóztatását – idézte Horváth Miklóst a police.hu.