Orbán Viktor részt vesz a franciaországi megemlékezésen

Vágólapra másolva!
A miniszterelnök köszönettel és tisztelettel elfogadta a francia kormány meghívását arra a megemlékezésre, amit vasárnap délután rendeznek Párizsban az elmúlt napok merényleteiben elhunyt áldozatok emlékére.
Vágólapra másolva!

A meghívó szerint vasárnap 15 órai kezdettel Párizsban nagy köztársasági menet fog tisztelegni az áldozatok előtt. A francia kormány a levélben kifejezte köszönetét azért, hogy az elmúlt napokban Magyarország vezetői és a magyar nép is kinyilvánította szimpátiáját és szolidaritását a párizsi merényletek kapcsán – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

A megemlékezésen ott lesz Gyurcsány Ferenc is, akit Franciaország budapesti nagykövete hívott meg. A Demokratikus Koalíció elnöke Molnár Csabával, a DK Európai Parlamenti képviselőjével fog részt venni a rendezvényen.

A vasárnapi megemlékezésre jelezte részvételét Angela Merkel német kancellár, Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke, Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke, David Cameron brit kormányfő, Matteo Renzi olasz miniszterelnök és Mariano Rajoy spanyol kormányfő is.