Az V. kerület korábbi jegyzőjét és egy vállalkozót gyanúsított meg az ügyészség abban a nyomozásban, amely hónapok óta tart az V. kerületben, tudta meg a Vs.hu.

Az önkormányzat volt jegyzőjét hivatali visszaélés gyanúja miatt, egy vállalkozót felbujtóként elkövetett hivatali visszaélés és vesztegetés általi, hivatali befolyással való üzérkedés gyanúja miatt hallgatott ki az ügyészség. Mindketten panasszal éltek a gyanúsítás ellen, egyikük sem tett vallomást. A panaszokat a Legfőbb Ügyészség elutasította – közölte a VS megkeresésére hétfőn Simon Richárd, a Központi Nyomozó Főügyészség helyettes szóvivője.

Az ügyészség válaszában neveket nem közölt, de valószínűleg Rónaszéki Lászlóra utalt. Rónaszékit 2013 elején váltotta le Rogán Antal. Arról továbbra sem lehet részleteket tudni, hogy a mostani ügyészségi vizsgálat milyen ügyet érint, illetve a volt jegyzőt pontosan mivel gyanúsítják. "Az ügyben további tájékoztatás – a nyomozás érdekeire tekintettel – nem adható" – írta az ügyészség. Közölték azt is, hogy a nyomozás határideje február 13-a.

Rogán Antal polgármester, mellette jobbra Puskás András alpolgármester és Rónaszéki László jegyzőForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Tavaly áprilisban a HVG írt róla, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség hónapok óta vizsgálódik az V. kerületi önkormányzatnál. Az ügyészség akkor annyit közölt, hogy az önkormányzat hivatalának tevékenységét érinti a nyomozás. Konkrétumokat a nyomozás érdekeire hivatkozva nem mondtak.