Patkánytetem, hegyekben álló állati hulladék egy illegális üzemben

2015.01.12. 09:52

Koszos, omladozó, elhanyagolt épület, hegyekben álló vágóhídi hulladék, patkánytetem: ez a látvány fogadta a Nemzeti Éllemiszerlánc-biztonsági Hivatal munkatársait, amikor rajtaütöttek egy illegális állati hulladék feldolgozó üzemen. A telepen több tonna sertéseknek és kutyáknak szánt hulladékot foglaltak le és semmisíttettek meg az ellenőrök.

A Nébih emberei egy Pest megyei tanyán találtak rá az engedély nélkül működő üzemre. Az udvaron és a koszos, omladozó, elhanyagolt épületben hegyekben állt a különböző vágóhidakról származó pulykaláb, comb és mellcsont, ezeket darálta le az üzemeltető egy rozsdás, takarítatlan berendezésen, amit később sertésekkel etetett fel, valamint kutyásoknak értékesített. 

 A Nébih megállapítása szerint a fedetlen, szabadban tárolt hulladék komoly járvány- és közegészségügyi kockázatot jelentett. Az udvaron patkánytetemet is találtak az ellenőrök. A több tonna hulladék elszállítását és megsemmisítését a hatóság azonnal elrendelte, és bírságot szabnak ki az üzemeltetőre.