Hollywoodi sztárok búcsúztatták az új amerikai nagykövetet

Colleen Bell magyarország
LOS ANGELES, CA - NOVEMBER 02: Colleen Bell (L) and Bradley Bell attend the LACMA 2013 Art + Film Gala honoring Martin Scorsese and David Hockney presented by Gucci at LACMA on November 2, 2013 in Los Angeles, California. Charley Gallay/Getty Images for LACMA/AFP
Vágólapra másolva!
Paprikával ízesített koktélt és magyar zászlóval díszített falatokat szolgáltak fel Colleen Bell búcsúpartiján, amelyen hollywoodi sztárok is részt vettek.
Vágólapra másolva!

Az Origo értesülései szerint január végén érkezik Magyarországra az Egyesült Államok új budapesti nagykövete, Colleen Bell. A Gazdagok és szépek című televíziós szappanopera producerét már el is búcsúztatták barátai, méghozzá hollywoodi módon.

Colleen Bell és férje, Bradley a Gazdagok és szépek producerei Forrás: AFP/Charley Gallay

Gwyneth Paltrow is benézett

A Hollywood Reporter információi szerint a vacsorán eredetileg csak a Bell házaspár néhány közeli barátja vett volna részt, de hamar 300 fős parti kerekedett a búcsúztatóból. A vendégek közül volt, aki New Yorkból, Chicagóból vagy a coloradói Aspenből repült a hatalmas Beverly Hills-i villába, ahol Bell férjével és négy gyermekével él.

A vendégek között színészek és üzletemberek is voltak, benézett a bulira Gwyneth Paltrow színésznő, Steve Tisch, a New York Giants amerikaifoci-csapat tulajdonosa és Maria Shriver újságíró. A Hollywood Reporter úgy jellemezte a hétvégi búcsúztatót, hogy még a Golden Globe alkalmából tartott partiknál is fényűzőbb volt.

Colleen Bell december végén tette le nagyköveti esküjét Forrás: Origo

Paprikás koktélt ittak

A vacsorára különleges fogásokkal készültek, a koktélokat például magyar paprikával ízesítették, a falatkákon pedig magyar és amerikai zászlók voltak.

Bellnek volt mit ünnepelnie, hiszen a kinevezése sokáig húzódott. A republikánus szenátorok közül sokan kritizálták Barack Obamát, amiért egy szerintük teljesen tapasztalatlan nagykövetet küld Budapestre, csak azért, mert kétmillió dollárral támogatta az újraválasztási kampányát.

Diplomáciai bonyodalom

A legnagyobb ellenző John McCain volt, aki szenátusi beszédében úgy fogalmazott: „Egy nemzet annak a határára került, hogy feladja a szuverenitását egy újfasiszta diktátornak, aki ágyba bújik Vlagyimir Putyinnal, és mi a Gazdagok és szépek (szappanopera) producerét küldjük nagykövetnek.”

John McCain élesen kritizálta Obama választását Forrás: MTI/Beliczay László

A republikánus szenátor szavai diplomáciai bonyodalmat okoztak, miután kiderült, hogy McCain Orbán Viktorra gondolt, amikor az „újfasiszta diktátor” szavakat használta. Szijjártó Péter külügyminiszter pár nappal később még André Goodfriendet, az ideiglenes budapesti ügyvivőt is behívatta emiatt a Külgazdasági és Külügyminisztériumba.