Pokorni Lázárról: A veterán jólesett

Pokorni Zoltán (Fidesz KDNP Hegyvidék polgármester), Musicz László, a Natura 2000 hatástanulmány projektvezetője és Mikó Gergely, a Normafa Park Fenntartó és Üzemeltető Intézmény igazgatója tart sajtótájékoztatót a MOM Kulturális központban 2015 január 13
Pokorni Zoltán (Fidesz KDNP Hegyvidék polgármester), Musicz László, a Natura 2000 hatástanulmány projektvezetője és Mikó Gergely, a Normafa Park Fenntartó és Üzemeltető Intézmény igazgatója tart sajtótájékoztatót a MOM Kulturális köpontban 2015 január 13-án
Vágólapra másolva!
A veterán jólesett, a gyengíti nem – utalt Pokorni Zoltán arra, hogy Lázár János egy korábbi lapinterjúban a kormánypárt gyengítésével vádolta meg azokat, akik nyilvánosan bírálják a Fidesz-KDNP vezető politikusait. Április végén várhatóan népszavazás lesz a XII. kerületben a Normafa átalakításáról. 
Vágólapra másolva!

A veterán jól esik, a gyengíti nem – utalt Pokorni Zoltán arra a nyilatkozatháborúra, ami közte és Lázár János között alakult ki december végén. A Hegyvidék polgármestere bővebben nem „akarta megterhelni a Normafa átalakítását ezzel, az egész ügy legalább annyira fontos, mint Lázár János.

Népszavazás lesz

A XII. kerület polgármestere arról is beszélt, hogy 2013 szeptemberében külön törvényt fogadott el az Országgyűlés a Normafa megújításáról, ezt a hegyvidéki önkormányzat hatáskörébe utalta. Pénzügyi forrásokat a költségvetés biztosítja a rehabilitációra. Április végén népszavazás keretében dönthetnek a Normafa megújításáról a hatástanulmányok, és egy későbbi önkormányzati tervezet alapján – jelentette be Pokorni Zoltán, a XII. kerület polgármestere.

Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke nem kívánt hosszabban beszélni Lázár Jánosról Fotó: Szabó Gábor - Origo

A népszavazás költségével kapcsolatban Pokorni Zoltán az Origo kérdésére elmondta, hogy az országgyűlési képviselőválasztáshoz hasonló összegbe kerülhet, rövid időn belül lesz pontos szám is. Van annyira fontos ez az ügy, hogy magáénak érezzék a kerületben élők – tette hozzá a kerületvezető.

Nem lesz sípálya

A Natura 2000 hatástanulmány nem a fejlesztési terveket, hanem a lehetőségeket vizsgálta. Az anyagban lehetőségként szerepel egy nyári bobpálya is, de természetesen nem akarunk ilyet építeni. Új libegő ötlete is szerepel, de ezt sem akarunk építeni – mondta a polgármester. „A kevesebb több” – utalt a tervekre Pokorni Zoltán. Sípálya és sportcentrum sem lesz a Normafán, bár a törvény ennek a lehetőségét említi, de ezt én sem támogatom.