Elkezdődött Vizoviczki László vesztegetési pere

Debrecen, 2015. január 14.
Vizoviczki Lászlót (j) vezetik elő az ellene és 21 társa ellen hivatali vesztegetés és más bűncselekmények miatt indult büntetőper tárgyalására a Debreceni Törvényszéken 2015. január 14-én.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
A vádlottnak nem tetszett, hogy fotózzák.
Vágólapra másolva!

Zárt ajtók mögött megkezdődött Vizoviczki László és társai vesztegetési ügyének tárgyalása szerda reggel a Debreceni Törvényszéken. Vizoviczki Lászlót rendőrök vezették be a bíróság épületébe, óriási sajtóérdeklődés mellett. Ezt látva a vádlott eltakarva az arcát, odaszólt a fotósoknak és operatőröknek: "szégyelljék magukat, látják, hogy nem járulok hozzá, mégis kattintgatnak".

Vatai István hadbíró alezredes katonai tanácsa zárt ajtók mögött kezdte meg a tárgyalást. A vádlottak többsége civil, de rendőr, tűzoltó, pénzügyőr is van közöttük, ezért katonai tanács előtt folyik a per.

Vizoviczki Lászlót bevezetik a tárgyalóterembe Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A tárgyalást azért tartják zárt ajtók mögött, mert az eljárásra a legszigorúbb minősítés vonatkozik. Mivel a kilencvenoldalas vádirat is tele van titkosított adatokkal, maga a vád sem publikus, a vádismertetés sem lesz az, és csak az eljárás végén, az ítélet rendelkező részét olvassák fel nyilvánosan.