Közösségi szimbólumokat védene a terroristáktól a kormány

Vágólapra másolva!
Bizonyos közösségi szimbólumokat kiemelten védene a kormány a terrorizmustól. A szólásszabadság nem terjedhet ki a vallásgyalázásra. Ezek hangzottak el a terrorizmussal kapcsolatos ötpárti egyeztetés után.
Vágólapra másolva!

Össznemzeti ügynek nevezte a terrorizmus elleni fellépést Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője az erről tartott ötpárti egyeztetés után. Azt mondta, a Fidesz javaslatot készít annak érdekében, hogy bizonyos közösségi szimbólumok és értékek kiemelt védelemben részesüljenek.

A múlt heti párizsi terrorakció után összehívott frakcióvezetői egyeztetést követően Rogán Antal kijelentette: Magyarországnak is ki kell alakítania egy közös, preventív stratégiát, tisztázni kell a a kockázatokat, erre a jövő héten összeül a nemzetbiztonsági és a honvédelmi bizottság. Létrehoznak egy frakcióközi egyeztető fórumot is.

Harrach Péter levonta a tanulságot

Az egyeztetés után Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője vonta le a múlt heti tragikus párizsi események tanulságát. Ez szerinte az, hogy sem a sajtó-, sem a szólásszabadság nem terjedhet ki a vallásgyalázásra.

Schiffer András az LMP frakcióvezetője sajtótájékoztatón számolt be az egyeztetésről. Azt mondta, világossá kell tenni, hogy a terrorizmus elleni fellépésről vagy a bevándorlásról egyeztetnek, mert a kettő összekeverését hangulatkeltésnek tartják. Szerinte a bevándorlás miatti rendészeti, politikai intézkedések csak tűzoltásra jók, a szabadkereskedelemre épülő világrend folyamatosan újra fogja termelni a terrorizmus problémáját. Szerinte a globális egyensúlytalanságok hosszú távú felszámolására kell stratégiát készíteni. Abban viszont nem lesz partner, hogy a terrorizmus elleni fellépésre hivatkozva korlátozzák a magyar emberek szabadságát, alapvető jogait.