Lázár János Brüsszelbe utazik

Vágólapra másolva!
Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Brüsszelbe látogat, ahol Corina Cretu regionális politikáért felelős uniós biztossal, valamint Walter Deffaaval, a Regionális és Várospolitikai Főigazgatóság vezetőjével fog tárgyalni. 
Vágólapra másolva!

A tárgyaláson a 2007-2013-as európai uniós fejlesztési időszak zárásához, valamint a 2020-ig tartó ciklus pályázati kiírásainak előkészítéséhez kapcsolódó feladatokról is beszélnek. A minisztert elkíséri Vitályos Eszter Zsuzsanna európai uniós fejlesztésekért és Takács Szabolcs Ferenc európai uniós ügyekért felelős államtitkár.

A látogatáson Lázár János találkozik Navracsics Tibor kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztossal, majd Magyarország brüsszeli állandó képviseletének vezetőivel. A Miniszterelnökséget vezető miniszter első alkalommal találkozik az állandó képviselet állományával azt követően, hogy 2014 végétől az európai uniós ügyek - így az állandó képviselet - kormányzati felügyelete a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól átkerült a Miniszterelnökséghez.