Török Gábor: Árkot ás Orbán a bevándorlásellenes nyilatkozattal

Vágólapra másolva!
A célja csak az, hogy megakadályozza híveinek további dezertálását.
Vágólapra másolva!

Csökken a Fidesz támogatottsága, arra kell koncentrálni, hogy megtartsa a megmaradó szavazókat, ássa az árkokat, és a szavazótábora számára kedves gondolatokkal jöjjön elő. Ezzel magyarázta Orbán Viktor miniszterelnök vasárnapi bevándorlásellenes nyilatkozatát Török Gábor politológus az ATV Egyenes beszéd című műsorában kedd este. Török azt mondta Orbán „gyakran konfliktusos, alapvetően ideológiai vitával” jön elő, amikor ilyen helyzetbe kerül.

Orbán Viktor sok kritikát kapott a nyilatkozat miatt. Felszólalt ellene az ellenzék, bírálták civilek, és az amerikai ügyvivő is odaszúrt egyet.

„Mostanában úgy tűnik, mintha mindig kifelé pattanna a kapufáról a labda” – mondta Török Gábor a kormány utóbbi időben megfigyelhető ötletáradatáról, amit Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök 2006-os őszödi beszéde utáni eseményekkel állított párhuzamba: akkor is újabb és újabb nem működő kísérletekkel próbálkozott a kormányfő, hogy megtartsa a táborát.

Török Gábor szerint nem nehéz arra következtetni, hogy a kitiltási botrány után olyan játszma kezdődött a háttérben, ami megrendítette, zavarba, pánikhelyzetbe hozta a kormányoldalt – látható az ATV-s műsorban.