Vágólapra másolva!
Visszalépett a Színház- és Filmművészeti Egyetem kancellári posztjától az eredeti nyertes, Papp Csilla. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a tisztségre a korábban szintén alkalmasnak minősített pályázatot benyújtó Vonderviszt Lajost javasolta a miniszterelnöknek, aki a javaslatot elfogadta.
Vágólapra másolva!

A szaktárca felsőoktatási államtitkársága szerdán azt közölte: a Színház- és Filmművészeti Egyetem kancellári tisztségének betöltésére vonatkozó pályázatot elnyerő Papp Csilla arról tájékoztatta az Emmit, - mint a kancellári pályázat kiíróját -, hogy visszalép kancellári tisztségének betöltésétől.

Ellenséges hangulat

Döntése indokaként az egyetemen a személye körül kialakult hangulatot, a vele szemben folytatott méltatlan és jogszerűtlen eljárást, valamint az őt és a családját ért támadásokat jelölte meg.

Papp Csilla meggyőződése szerint a miniszterelnök által rábízott felelősségteljes feladatot akkor tudja ellátni és a kancellári rendszer akkor tud hatékonyan működni, ha az új vezető el tudja magát helyezni egy már működő szervezetben, és annak segítségére tud lenni.

E feltételt az intézmény részéről - az egyetemi vezetés méltatlan hozzáállása miatt - nem látta garantáltnak, ezért a visszalépés mellett döntött.

Megvan az utód

Az emberi erőforrások minisztere Papp Csilla döntését tiszteletben tartva elfogadta azt, és a korábban szintén alkalmasnak minősített pályázatot benyújtó Vonderviszt Lajost javasolta kancellári tisztségre a miniszterelnöknek, aki a javaslatot elfogadta.

A felsőoktatási intézmény rektora a honlapján szerdán azt közölte: csütörtökön sajtótájékoztatót tartanak az ügyben.