Gyűlnek a gyanúsítottak a területalapú támogatási csalásoknál

Vágólapra másolva!
Az október közepi hatvanról már 79 főre bővült a gyanúsítottak száma a területalapú támogatásokkal kapcsolatos csalások ügyében, a nyomozás január 11-i határidejét pedig február 11-re módosították.
Vágólapra másolva!

Az elkövetési érték, azaz a jogosulatlanul igényelt támogatás összege 1,5 milliárd forint. A nyomozás eddigi adatai alapján az elkövetői kör tagjai körülbelül húszezer hektárnyi területre, több tucat céget érintően nyújtottak be jogosulatlan kérelmet a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz – közölte Napi Gazdaság csütörtöki számában Sárközi Alexandra alezredes, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal bűnügyi szóvivője.

Ketten előzetesben

A jogosulatlan igénylők általában parlagon álló területeket jelöltek be mint általuk megművelt földet. Olyanok területeket, amelyekre más nem adott be támogatási kérelmet.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal bűnügyi főigazgatóságának központi nyomozó főosztálya különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó, folytatólagosan, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás kísérlete és hivatali visszaélés megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. Az ügyben két ember van előzetes letartóztatásban.