Orbán Viktor nem engedte el a jobboldali irányultságú médiát – értesült az Origo.

Nem engedte el a jobboldali sajtó kezét Orbán Viktor miniszterelnök, szó sem volt erről azon a találkozón, amelyet január elején tartottak – mondta el Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője egy háttérbeszélgetésen. Szólt arról is, hogy évek óta vannak ezek a beszélgetések a jobboldali irányultságú lapok tulajdonosaival.

Nem lesz elhalászás

A mostani megbeszéleseken felmerült, hogy az érintett médiumok tulajdonosainak az a feladata, hogy ezeket a cégeket a legjobban menedzseljék a piaci viszonyok között is. A frakcióvezető szerint létezik egy olyan megállapdás, amely szerint a közmédia nem halászhat el embereket az érintett cégektől. 

Pénzről nem volt szó

Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője is cáfolta azt a sajtóértesülést, mely szerint Orbán Viktor kormányfő egy múlt heti találkozón azt mondta, hogy ezután a kormány a közmédiára koncentrál, és csak ott jelentet meg hirdetéseket.

Bencsik András szerint a kétórás találkozót, amelyen – a híresztelésekkel ellentétben – nem csak jobboldali médiumok vezetői, főszerkesztői voltak jelen, a múlt héten pénteken délután 13 órakor tartották a Parlamentben. A „műhelybeszélgetésen” Orbán Viktor értékelte az elmúlt évet, és megfogalmazta az idei kormányzati ciklus kihívásait is, de „pénzről nem volt szó” – mondta a főszerkesztő.

A hírt a Vs.hu dobta fel. Eszerint Orbán Viktor személyesen közölte a kormánypárti médiumokkal, hogy a kormány a jövőben nem kívánja őket támogatni, mert a közmédiára fog támaszkodni.