Névtelen sírba temették a párizsi merénylőt

a charlie hebdo elleni terrortámadás gyanúsítotjai, franciaország, párizs, Cherif Kouach Said Kouachi
Vágólapra másolva!
Névtelen sírba eltemették a Charlie Hebdo francia szatirikus hetilap elleni iszlamista terrortámadást végrehajtó testvérpár idősebbik tagját, Said Kouachit.
Vágólapra másolva!

A France TV jelentése szerint a férfit előző éjjel hantolták el Reimsben. A televízió a Párizstól északkeletre fekvő település önkormányzatára hivatkozva adott hírt a temetésről. A rendőri felügyelet mellett tartott búcsúztatáson a család néhány tagja vett részt, a férfi felesége azonban távol maradt. Az önkormányzat nem közölte, hogy melyik temetőben nyugszik Said Kouachi.

Cherif és Said Kouachi egyaránt jeltelen sírba került. Saidot már el is temették Forrás: MTI/EPA/Francia rendőrség

Ne legyen zarándokhely

A férfi két éve lakott Reimsben, így a település nem tagadhatta meg, hogy eltemessék. Azzal, hogy jeltelen sírba temették el, azt akarták megakadályozni, hogy a terrorista sírja fanatikusok zarándokhelyévé váljon.

Sajtóértesülések szerint a másik támadót, Chérif Kouachit is névtelen sírba fogják eltemetni a Párizstól északra fekvő Gennevilliers-ben, ahol feleségével élt.

Coulibalyt kommandósok lőtték le a kóserboltnál Forrás: AFP/Gabrielle Chatelain

Coulibaly családja még nem döntött

A harmadik dzsihadista, Amedy Coulibaly családja még nem döntött a férfi temetéséről. Coulibaly a Charlie Hebdo elleni támadás másnapján lelőtt egy rendőrt, majd egy kóserboltban ejtett és ölt meg túszokat.

A múlt heti terrorista akciókban 17 ember halt meg.