Az Együtt ellen is feljelentést tett a Fidesz tagja

fővárosi főügyészség
Vágólapra másolva!
Újabb feljelentéssel fordult a Fővárosi Főügyészséghez Tényi István. Az V. kerületi Fidesz tagja ismeretlen tettes ellen tett bejelentést csalás és közokirat-hamisítás gyanújával a Haza és Haladás Egyesület, valamint az Együtt – A Korszakváltók Pártja ügyében. 
Vágólapra másolva!

Tényi feljelentését az Együtt társelnöke interjújára alapozta, amelyet Szigetvári Viktor a HírTV-nek adott. Ebben – a bejelentő szerint – a politikus elismerte, hogy Soros György is támogatta a pár mögött álló Haza és Haladás Egyesületet, a kapott összegről azonban nem adott információt.

A feljelentés már az ügyészségen van. Forrás: kormany.hu

Átláthatatlan gazdálkodás

A feljelentés rámutat, a törvény szerint költségvetési szervtől, állami vállalattól, közvetlen költségvetési, vagy költségvetési szervi támogatásban részesülő alapítványtól vagyoni hozzájárulást párt nem fogadhat el, miként külföldi államtól és névtelen támogatótól sem. Ha mégis, akkor ezt köteles 15 napon belül a központi költségvetésbe befizetni. Ha ezt nem tették meg, akkor csalást követtek el.

Tényi szerint a Haza és Haladás Egyesület átláthatatlan gazdálkodása miatt felmerülhet a közokirat-hamisítás gyanúja is.

Nem az első feljelentése

A Fidesz-tagnak nem ez az első feljelentése ellenzéki pártok, vagy szervezetek ellen. Tényi korábban feljelentette a norvég civil alap pénzeit kezelő Ökotárs Alapítványt, tavaly év végén pedig bejelentést tett az ügyészségen a HVG karácsonyi duplaszámának címlapja miatt is. Ezen a héten pedig csalás gyanújával fordult az ügyészéghez, mert szerinte a három ellenzéki tüntetés szervezői több pénzt gyűjtöttek, mint amennyit elköltöttek, viszont nem adóztak a megmaradt összeg után.