Nem tetszik Szájer József fideszes EP-képviselőnek Kövér László döntése, amellyel kitiltotta az Országgyűlés ülésterméből az Európai Unió zászlaját. 

A politikus az ATV Szabad Szemmel című műsorának felvételén válaszolt Mészáros Antónia kérdésére arról, mit szól az uniós zászló kitiltásához a Parlament ülésterméből.

Szájer azt válaszolta, hogy szerinte az Európai Unió óriási lehetőség Magyarország számára.

 „A házelnök úr nyilván alaposan megfontolta a döntését, de ez nekem nem különösebben tetszik” – kommentálta Kövér László döntését a Fidesz EP-képviselője.

Szájer József nem tiltaná ki az uniós zászlót a ParlamentbőlFotó: Pályi Zsófia - Origo

 

Az EU nem a Szovjetunió

Arra a kérdésre, hogy egyetért-e Kövérrel kijelentésével, amely szerint adott esetben a jövőben valamikor „lassan, óvatosan” ki kellene hátrálnia az Európai Unióból, Szájer azt válaszolta, hogy elkötelezett európainak tartja magát.

A politikus Kövérnek azzal a kijelentésével sem értett egyet, hogy az Európai Unió bizonyos tekintetben a volt Szovjetunióra emlékeztet.

 „Ha a 2008-as világgazdasági válság nem az Európai Unió tagjaként ér minket, Magyarországot padlóra küldte volna a válság” – mondta a Szabad szemmel pénteki felvételén Szájer.