Vágólapra másolva!
Függött homoszexuális támogatójától a mikepércsi gyilkos, akit hónapok óta zaklatott az idősebb férfi. Egyszer engedett neki, tragédia lett a vége.
Vágólapra másolva!

Mint kiderült, a gyilkos érzelmileg és anyagilag is függött áldozatától: a fiatal fiú nehéz családi és anyagi körülmények között élt, alkoholizált, és gyógyszereket szedett. Közös iszogatás közben ismerte meg az idősebb férfit is, aki előbb barátja, majd pártfogója lett.

A későbbi gyilkos és áldozat között szoros, apa-fiú jellegű kapcsolat alakult ki, sok időt töltöttek együtt, az idős férfi azonban ennél többet akart: 2013 tavaszától folyamatosan szexuális ajánlatokat tett pártfogoltjának, és érzelmileg is zsarolta, korábbi támogatását emlegetve.

Kikényszerített szex

Kényszerítése júniusban sikerrel is járt, egy közös ivás után mikepércs-szőlőskerti nyarolójában a fiú orálisan kielégítette, bár maga nem volt homoszexuális – mint hangsúlyozta, kizárólag az áldozat "jósága" és követelőzése miatt ment bele az aktusba.

Szexet akart a pártfogó, az érzelmileg zsarolt fiú engedett neki. Vérontás lett a vége Forrás: Thinkstock

Először az áldozat szúrt

Az idős férfinak viszont ez sem volt elég, folytatni szerette volna az együttlétet, amikor pedig a fiú nemet mondott, késsel ugrott neki, kisebb sérüléseket okozva. A fiatalban az ital, a szégyenérzet és a harag egyszerre dolgozott – kicsavarta támadója kezéből a kést, és halálra szurkálta az idős embert. Később felgyújtotta a bűntett helyszínét, hogy eltüntesse a nyomokat, ezzel a szomszédos házakat is veszélyeztette.

Nem mert róla beszélni

A gyilkosság körülményeiről a tettes szégyenében nem is beszélt a nyomozás idején, csak később, a pszichológusnak vallotta be, hogy mi is történt. A bíróság ezután módosította a bűnügy minősítését. A fiú 5 év 6 hónap börtönbüntetést kapott, és feltételesen 44 hónap múlva szabadulhat.