Vádemelés vár a cipőmaffia tagjaira

Vágólapra másolva!
Közel 140 millió forint értékben lopott el cipőket a tavaly lefülelt bűnbanda, 16 magyar és külföldi állampolgárságú tettes állhat bíróság elé.
Vágólapra másolva!

Lezárult a cipős bűnbanda ellen indított rendőrségi eljárás: a vád szerint a magyar, szlovák állampolgárok közel egy közel 6500 darabos, Németországba indított cipőszállítmányt térítettek el hamis iratokkal Körmendről.

Vidéki turné

Az akcióban részt vevő magyar és szlovák férfiak később több városba -Tatabányára, Lajosmizsére, Albertirsára - is szállítottak a lopott áruból, próbáltak túladni rajta. Eközben több helyszínen rejtegették a cipőrakományt, helyi segítőtársakkal.

Külföldi vállalkozók

A cipők egy részét, 2170 darabot, egy budapesti tartózkodású, de német állampolgárságú kuncsaft vette meg, aki aztán egy szintén fővárosi vevőnek adta tovább, bár mindketten tudták, hogy lopott áruval üzletelnek. További 700 pár cipőt egy horvát állampolgárságú vállalkozó vásárolt meg, hamis okiratok segítségével.

Tésztában is utazak

A nyomozás során az is kiderült, hogy a csaló bűnbanda szintén feketén szert tett egy, hatvanhét raklapnyi tészta fuvarra Ez a rakomány egy kecskeméti telephelyről indult volna Svájcba, azonban a közel 8,5 millió forintot érő áru felrakodása az elkövetőktől független okok miatt meghiúsult.

A fele megkerült

A büntetőeljárás során a lopott cipők egy részét megtalálták, így a bűncselekménnyel okozott kárból 64 millió forint megtérült.

A vas megyei nyomozók orgazdasággal, csalással, közokirat-hamisítással és egyedi azonosító jellel történő visszaéléssel vádolják a 16 fős, nemzetközi bűnszervezet tagjait –ügyükben a Vas Megyei Főügyészség jár majd el.