Vágólapra másolva!
Együttműködést terveznek a cigányság érdekében európai parlamenti képviselők négy különböző frakcióból - közölte a Demokratikus Koalíció. 
Vágólapra másolva!

Niedermüller Péter kezdeményezésére másodszor találkoztak politikusok a szociáldemokrata, a radikális baloldali, a liberális és a zöld frakció részéről. Ez utóbbi képviseletében Jávor Benedek, a Párbeszéd Magyarországért politikusa vett részt a megbeszélésen.

A találkozón megállapodtak abban, hogy a következő időszakban meghallgatásokat szerveznek a roma közösség helyzetéről, a Nemzeti roma integrációs keretstratégiák európai keretrendszeréről, a romák jogainak érvényesüléséről és az Európai Unió ezzel kapcsolatos politikájáról - tudatta a DK.

A közlemény szerint a képviselők abban is egyetértettek, hogy összehangolják erőfeszítéseiket olyan kérdésekben, mint az iskolai szegregáció visszaszorítása és a romák helyzetének javítását szolgáló uniós források hatékony felhasználása. A képviselők a továbbiakban is rendszeresen egyeztetnek egymással és az európai roma közösségeket képviselő civil szervezetekkel.