Colleen Bell átadta megbízólevelét Ádernek

Vágólapra másolva!
Átadta megbízólevelét  Colleen Bradley Bell, az Egyesült Államok új budapesti nagykövete Áder János köztársasági elnöknek a Sándor-palotában.
Vágólapra másolva!

A diplomatát a megbízólevél átadása után az államfő ebédre látta vendégül. Az amerikai nagykövet nem nyilatkozott a Sándor-palota előtt rá váró újságíróknak.

Colleen Bell hétfő délután érkezett meg állomáshelyére. A nagykövetet a kormány nevében Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára fogadta a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Érkezéséről az egyik olvasónk egy videót is készített. Colleen Bell akkor sem nyilatkozott a sajtónak.

Helyreállt a rend

Magyar Levente azt hangsúlyozta, hogy a magyar kormány nyitottsággal és szeretettel fogadja a nagykövetet, "a legnagyobb optimizmussal nézünk a közös munka elé". Az államtitkár kifejtette: a kormány meggyőződése, hogy hamarosan sikerül olyan párbeszédet kialakítani az amerikai féllel, ami - a korábbi hónapoktól eltérően - előremutató, konstruktív irányba viszi a dialógust. Ennek az alapja szerinte "mindenképpen megvan, amennyiben a gazdasági és katonai együttműködésünk soha nem volt olyan kiváló és erős, mint ma".

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Magyar Levente azt mondta, Colleen Bell megérkezésével végre helyreállt az Egyesült Államok legmagasabb szintű diplomáciai képviselete Magyarországon, tekintve, hogy lassan két éve nagykövet nélkül működik a nagykövetség.

Az amerikai diplomáciai képviselet vezetőjét Szijjártó Péter külügyminiszter csütörtök este fogadja vacsorán.