Lemondatnák a kamu sertésügyi biztost

disznó pörzsölés vágás miniszter vidékfejlesztési miniszter Fazekas Sándor
Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter pörzsöli Bélát, az Kenderesen
Vágólapra másolva!
Horváth István fideszes országgyűlési képviselő úgy gondolta, minden oka megvan rá, hogy sertésügyi biztosként tevékenykedjen, hiszen maga Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter jelentette be, hogy felkéri erre a feladatra. Aztán valamilyen oknál fogva a hivatalos kinevezés elmaradt, és Horváth István egy éven át úgy járta az országot, tárgyalt civilekkel, gazdákkal, ígért pénzt, hogy erre nem is volt felhatalmazása.
Vágólapra másolva!

A minisztérium utóbb azzal mentette magát, hogy Horváth miniszteri megbízottként járt el, azonban ilyen fogalom a kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló törvényben nincs. Az Együtt mindezek után lemondatná Horváth Istvánt.

Horváth István miniszteri biztosi kinevezését Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter jelentette be 2013. februárjában, a VI. Budapesti Mangalica Fesztiválon. A kormany.hu oldalon látható videó leírásában is az szerepel, hogy "a vidékfejlesztési miniszter, illetve a miniszteri biztossá most kinevezett Horváth István beszél."

A kinevezésről szóló rész 2.39.től.

A hvg.hu írta meg, hogy a hivatalos kinevezés elmaradt, Horváth Istvánt ténylegesen csak 2014. augusztusában nevezte ki a posztra a miniszter, tehát a köztes időben nem járhatott volna el biztosként a fideszes honatya.

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter pörzsöli Bélát, az ország legnagyobb disznóját, Kenderesen Forrás: Facebook/Kormányzati portál/Pelsőczy Csaba

Az Együtt a történtek után Horváth István lemondatását követeli Fazekas Sándor vidékfejlesztési minisztertől, mert szerintük annak viselésére méltatlan lett a képviselő. Az Együtt közleményében azt is írja, hogy "minden jogi és politikai eszközt igénybe fog venni, hogy a trafikrablás egyik főszereplője semmilyen tisztséget ne viselhessen."

Szavazzon!

Ön szerint ki hibázott?