Mielőtt meghalt, szerelmet vallott S. Nagy István

Vágólapra másolva!
Utolsó szavaival még szerelmet vallott feleségének, majd mosolyogva távozott a túlvilágra S. Nagy István. A legendás dalszövegíró régóta betegeskedett, tavaly novemberben szívinfarktust kapott. Csongrádi Kata énekesnő EMeRTon-díjas férje 81 éves volt.
Vágólapra másolva!

Amikor még eszméleténél volt, elmesélte, óriási öröm volt számára, hogy ezrek ünnepelték tavaly év végén 60 éves jubileumi szerzői estjén a Budapesti Operettszínházban – mondta a Blikknek Csongrádi Kata, a legendás dalszövegíró felesége. S. Nagy István arról is beszélt, mennyire örül, amiért fiatalok is éneklik a dalait, és a mai napig játsszák a számait. Az utolsó pillanatokban is hálás volt, hogy ennyire szeretik – idézte fel az énekesnő. Csongrádi Kata könnyeivel küszködve elárulta azt is, hogy legutolsó szavait hozzá intézte S. Nagy István. Mint fogalmazott: szerelmesen rám nézett, és azt mondta nekem:

"Majd gyengéden megsimogatta és megszorította a kezemet. Mosolygott. Így távozott!".

S. Nagy István szövegeit szinte az összes magyar beatzenekar énekelte, szerzett dalt az Illésnek, az Omegának és az Echónak is. Munkásságáról bővebben korábbi cikkünkben olvashat.