Elfogták a százmilliós emberrablás vádlottját

rablo
Vágólapra másolva!
Miskolcon kapták el a 40 éves nyékládházai férfit, akit az előzetes letartóztatás elől szökött meg. A bűnöző 2008-ban trükkös emberrablási ügyben vett részt, társaival 100 millió forintot zsaroltak ki egy miskolci vállalkozótól, annak feleségét is beszervezve.
Vágólapra másolva!

Miskolc Vasgyár városrészében fogták el január 20-án azt a 40 éves férfit, aki hónapok óta bujkált az igazságszolgáltatás elől: a Debreceni Ítélőtábla októberben adott ki ellene elfogató parancsot, mivel megszökött az előzetes letartóztatás elől.

Beszerelte, aztán feltörte

A most elfogott férfi filmbe illő bűnügyben vett részt - tudta meg az Origo az Ítélőtábla szóvivőjétől. Fórizs Ildikó elmondta, az elkövető 2008-ban egy dúsgazdag miskolci vállalkozót fosztott ki, többféle módon is: először két társa megbízásából feltörte azt a széfet, amit ő maga szerelt be a vállalkozó házába, és több mint 6 millió forint értékben zsákmányolt pénzt, ékszereket,vásárlási utalványokat.

Bilincsben a trükkös emberrabló, aki társaival 100 millió forintot zsákmányolt, az "áldozattal" is összejátszva Forrás: police.hu

A feleséget is meggyőzték

A tettes tudott egy másik széfről is, amibe az üzletember és felesége 100 millió forintot helyezett el, de ezt már egy bank őrizte. Ezért a férfi trükkös összeesküvést talált ki: beszervezte a vállalkozótól időközben elhidegülő feleséget – az ügy első rendű vádlottját - hogy vegyen részt egy megjátszott emberrablási kísérletben. Az asszony ezért a 100 milliós váltságdíj 70 százalékát kérte, a kivitelezők, vagyis a most elfogott férfi és társai pedig a 30 százalékon osztoztak volna.

Bejött a színjáték

A megtévesztés sikerült, a vállalkozót komplett emberrablási akcióval, gázpisztoly bevetésével félemlítették meg, azt is elhitették vele, hogy lánya élete is veszélyben forog . A rémült túszt játszó feleség tettestársaival felvette a 100 milliós "váltságdíjat" - a ráeső részt nyékládházi családi ingatlanjában rejtette el, amiből több mint 54 millió forint később megkerült.

Megbocsátó férj

Az első rendű vádlott, vagyis a feleség 3 év börtönbüntetést kapott, bár vállalkozó férje később megbocsátott neki. A most elfogott férfit másodrendű vádlottként hat év fegyházra ítélték felbujtóként elkövetett lopás és emberrablás bűntette miatt - segítő társa, a harmadrendű vádlott hasonló nagyságrendű büntetést kapott.