Elfogadták a washingtoni magyar nagykövetet

Szemerkényi Réka főtanácsadó SZELLEMI TEVÉKENYSÉG beszél ÖLTÖZÉK KIEGÉSZÍTŐ nyaklánc MOZOG gesztikulál Budapest, 2013. november 18.
Szemerkényi Réka, a miniszterelnök biztonságpolitikai főtanácsadója a Gresham-palotában 2013. november 18-án.
MTI Fotó: Soó
Budapest, 2013. november 18. Szemerkényi Réka, a miniszterelnök biztonságpolitikai főtanácsadója a Gresham-palotában 2013. november 18-án. MTI Fotó: Soós Lajos
Vágólapra másolva!
Két hónap után hivatalosan is elfogadta az Egyesült Államok külügyminisztériuma Szemerkényi Réka jelölését a nagyköveti posztra. Az erről szóló nyilatkozatot Magyarország washingtoni nagykövetségének adták át.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Magyar Rádió szerda reggeli műsorában azt mondta, nincs késés abban a folyamatban, amelynek során Szemerkényi Réka, Magyarország új washingtoni nagykövete elfoglalja a posztját. Hangsúlyozta, hogy Szapáry György személyében ma is nagyköveti szinten képviselteti magát Magyarország az Egyesült Államokban.

Szemerkényi Réka jelölését az amerikaiak is elfogadták Forrás: MTI/Soós Lajos

Két hónapos eljárás

Szemerkényi Réka elfogadó nyilatkozatát november végén kérték ki az amerikai külügyi tárcától, és az ezzel kapcsolatos eljárás mintegy két hónapot vesz igénybe. Az amerikai külügyi tárcától azt a jelzést kapták, hogy hamarosan megérkezik a fogadó nyilatkozat – mondta a miniszter.

Colleen Bell szerdán adta át megbízólevelét Áder Jánosnak Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Colleen Bell, az Egyesült Államok új budapesti nagykövete szerdán adta át megbízólevelét Áder János köztársasági elnöknek.