Fideszes alpolgármestert választottak Zuglóban

Rozgonyi Zoltán
Rozgonyi Zoltán, a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltje
Vágólapra másolva!
Karácsony Gergely, Zugló PM-es polgármestere alpolgármesternek jelölte korábbi riválisát, a fideszes Rozgonyi Zoltánt. A javaslat a PM-esek szavazataival kapott többséget a testületben. Az MSZP szerint Karácsony felrúgta a korábbi alkut.
Vágólapra másolva!

Mint azt az Origo már korábban megjósolta Karácsony Gergely Rozgonyi Zoltánt jelölte alpolgármesternek. A fideszes politikust PM-es képviselők szavazatával választották meg.

A Fidesz frakcióvezetője a kerület költségvetéséért lesz majd felelős, és ő felügyeli az egészségügyi és a sportügyeket is. „Semmilyen módon nem áll szándékomban, hogy az ő koalíciójukat felrobbantsuk, mi a közös munkában szeretnénk részt venni, politikai harcokban lehetőleg nem” – mondta Rozgonyi Zoltán, a frissen megválasztott alpolgármester.

Rozgonyi Zoltán, a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltje most alpolgármester lett Forrás: MTI/Kovács Attila

Karácsony: Nem változik az együttműködés az MSZP-vel

Karácsony Gergely szerint a mostani döntés nem befolyásolja az MSZP-vel való együttműködését. „Felelősséget vállaltunk arra, hogy közösen vezetjük a kerületet. Én baloldali politikus vagyok, és az is maradok. A mostani javaslatom nem arról szól, hogy a zuglói MSZP-vel kapcsolatos együttműködésünket meg akarnám változtatni, továbbra is számítok az együttműködésükre” – fogalmazott a Párbeszéd Magyarországért polgármestere.

A szocialisták viszont azt mondják: Karácsony Gergely felrúgta a politikai megállapodásukat. „A baloldali demokratikus többségnek meg kell lennie a kerületben. Ez a választás nem erről szólt, és az érdekek felülkerekedtek az elveken, azt látom” – jelentette ki Tóth Csaba, a zuglói szocialisták elnöke