Vágólapra másolva!
Nem kértem és nem is fogadtam el pénzt senkitől – közölte Hiszékeny Dezső, miután kiderült, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség vádat emelt ellene hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt.
Vágólapra másolva!

A vád szerint a szocialista országgyűlési képviselő 2013 januárjában közvetítőn keresztül ötmillió forintot kért egy vállalkozótól, aki szeretett volna kibérelni egy üzlethelyiséget a főváros XIII. kerületében, ahol Hiszékeny akkor alpolgármester volt. Az ügyészség közleménye szerint a pénzt átadására végül nem került sor, de „a törvény szerint a bűncselekmény ettől függetlenül befejezett”.

Hiszékeny Dezső plakátja tavalyi kampányrendezvényén Fotó: Mudra László - Origo

Nem kért és nem kapott pénzt

Hiszékeny Dezső sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy nem ismeri a vádiratot, most is – mint mindig – csak a sajtóból értesült a róla szóló hírekről. Azt ugyanakkor továbbra is fenntartja, hogy semmilyen bűncselekményt nem követett el, nem kért és nem is kapott vesztegetési pénzt.

„Ez egy politikai indíttatású, koncepciós eljárás” – jelentette ki a politikus, aki az elmúlt időszakban az ügyről készült hangfelvételeket is megismerhette.

Egyszerre hatan figyelték meg

Hiszékeny Dezső erre alapozva közölte azt is, hogy az ügyészség minden eszközt bevetett, hogy bizonyítsa bűnösségét.

„2013 januárja óta több hónapon keresztül lehallgatták a telefonomat, az irodámat és még három további helyiséget, köztük egy éttermet is. Személyes megfigyelés alatt álltam, volt olyan eset, hogy egyszerre hatan, köztük egy alezredes figyelt meg” – jelentette ki a képviselő.

A politikus szerint az ügyészség titkos nyomozót is alkalmazott, aki hónapokon keresztül „provokálta” őt.

„Vállalkozónak adta ki magát is pénzt ajánlott fel nekem, de az erről készült hangfelvételek is bizonyítják, hogy teljesen ártatlan vagyok” – tette hozzá.

Az ajkai polgármestert felmentették

Hiszékeny Dezső szerint a vádemeléssel más ügyeket akar elfedni a kormány, és emlékeztetett rá, hogy a bíróság délelőtt minden vádpont alól felmentette Schwartz Bélát, Ajka polgármesterét, akit vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel és zsarolással vádoltak.