Juhász Péter párbajra hívta ki Rogán Antalt

Juhász Péter V. kerületi polgármester-jelölt ad interjút
Juhász Péter V. kerületi polgármester-jelölt ad interjút 2014. szeptember 23-án
Vágólapra másolva!
„Párbajra hívlak! En garde!" - írta Juhász Péter, az Együtt V. kerületi önkormányzati képviselője Rogán Antal volt polgármesternek, javasolva, hogy egy nyilvános vitán ütköztessék véleményüket a belvárosi ingatlaneladásokról.
Vágólapra másolva!

„Ülj le velem egy vitára, és mutasd meg mindenkinek, hogy neked van igazad! Bizonyítsd be, hogy jól bántál a belvárosiak vagyonával, és nem harmad áron adtátok el az ingatlanokat! Védd meg a becsületedet!" - írta az ellenzéki politikus a Facebookon.

A Fidesz-frakciót vezető Rogán Antal az utóbbi hetekben a Juhász által vagy a sajtóban felvetett, vitatott ingatlanértékesítésekről többször elmondta, hogy azok szabályosak voltak. Sőt, úgy vélte: ha nem értékesítettek volna üzlethelyiségeket, nem alakulhatott volna ki egy európai léptékű Belváros.

Rogán Antal még polgármesterként egy önkormányzati testületi ülésen Fotó: Origo

A kerületben ellenzéki kezdeményezésre vizsgálóbizottság alakult az ingatlanértékesítések jogszerűségének ellenőrzésére, Juhász feljelentése nyomán pedig a rendőrség több ügyben vizsgálódik. A hatósági ellenőrzés hatására egyelőre felfüggesztettek minden további értékesítést.

Az Origo is beszámolt több vitatott ingatlanügyről. Ezek közül nagy visszhangot kapott például egy Károly körúti üzlethelyiség ügye: egy frissen alapított cég az ingatlant bérbe vette, majd bérlőként kedvezményesen megvásárolta, 8 hónappal később pedig 50 milliós haszonnal értékesítette tovább.

Juhász Péter nemrég az "ingatlanmutyik" ellen tiltakozva szervezett tüntetést Fotó: Szabó Gábor - Origo

A volt polgármester fejét követelik az ellenzéki pártok legújabban azért is, hogy kiderült: a Belváros Főutcája projekt egy részénél szabálytalanságokat tárt fel az Európai Csalás Elleni Hivatal, és emiatt a magyar ügyészség beavatkozását is kérte. Az önkormányzat azonban nem tud kifogásokról.