Kedden mínusz 10 fok lesz

Vágólapra másolva!
Folytatódik a télies időjárás. Esőre, hózáporra, havazásra és lehűlésre is készülni kell. Több helyen az éjszakai órákban mínusz 10 fok körül alakul majd a hőmérséklet. 
Vágólapra másolva!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint hétfőn hószállingózásra, gyenge havazásra lehet számítani. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 5 és plusz 1 fok, a legmagasabb 0 és plusz 4 fok között alakul.

Kedden nagyon hideg lesz

Kedden az ország középső területein és északon főként hó, másutt inkább havas eső, eső valószínű. A leghidegebb órákban többnyire mínusz 6 és mínusz 1 fok között, a havas, kevésbé felhős helyeken azonban mínusz 10 fok körül alakul a hőmérséklet. Napközben mínusz 1 és plusz 5 fok lesz.

Hóember Galyatetőn Forrás: MTI/Komka Péter

Szerdán elszórtan lehet kisebb zápor, hózápor. A minimumhőmérséklet többnyire mínusz 7 és mínusz 1 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 0 és plusz 5 fok között alakulnak.

Csütörtökön is mínusz 10 fok lesz

Csütörtökön délelőtt lehet még némi napsütés, egyébként erősen felhős vagy borult lesz az ég. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire mínusz 8 és mínusz 2 fok között, a havas, kevésbé felhős helyeken azonban mínusz 10 fok körül alakul. Nappal maximum plusz 5 fok várható.

A gyerekek élvezik a havazást Forrás: MTI/Komka Péter

Pénteken is sokfelé várható eső, havas eső, ónos eső, északon, északkeleten havazás. A leghidegebb órákban mínusz 4 és plusz 1 fok között fok körül alakul a hőmérséklet.

Hózáporos hétvége

Szombaton többnyire felhős lesz az ég, helyenként zápor, hózápor is kialakulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 8 és plusz 1, vasárnap mínusz 8 és 0 fok között alakulhat.

Havazás, hófúvás és hótorlaszok nehezítik a közlekedést szinte egész Nyugat-Magyarországon. A rendkívüli hóhelyzetről bővebben itt olvashat.