Kuruzsló és hamisító is az egri álorvos

2015.01.26. 12:44

Kuruzslás és közokirat-hamisítás miatt is elítélte a bíróság azt az asszonyt, aki hamis diplomával kezelt betegeket éveken keresztül Egerben és Tiszanánán. Az ítélet nem jogerős.  

Helyettes háziorvosként dolgozott lebukásáig Tiszanánán egy 54 éves nő, akinek semmi köze nem volt az orvosláshoz. Az asszony még 2008-ban szerezhetett valahonnan egy hamis orvosi diplomát, amely szerint 1996-ban, a franciaországi Toulouse-ban elvégezte az orvosi egyetemet.

Elismerték a diplomát

A hamis diplomát Magyarországon elismertette, és 2009. január 30-tól már doktornak mondhatta magát, és rendelhetett is. 2009-ben az egri kórházban közalkalmazottként a gasztroenterológiai, belgyógyászati, kardiológiai fekvőbeteg-osztályokon és a kardiológiai és belgyógyászati szakrendeléseken volt orvos.

2010 és 2013 között szintén Egerben, de már megbízási szerződéssel dolgozott, miközben Tiszanánán közalkalmazottként volt helyettes háziorvos. Közben felvételét kérte a Magyar Orvosi Kamarához is, ahol be is jegyezték. Később azonban valami gond lehetett vele, mert eljárás indult ellene, és kiderült, hogy nem orvos. Sőt, a hamis orvosi diploma nem is hasonlított az igazira.

Kuruzslás és hamisítás

A nőt a Hevesi Járásbíróság első fokon kuruzslás és közokirat-hamisítás miatt is első fokon elítélte. Egy év hat hónap börtönt kapott, négy évre felfüggesztve. 150 ezer forint bírságot is fizetnie kell, ráadásul soha többé nem dolgozhat az egészségügyben – közölte az Egri Törvényszék. Az ítélet nem jogerős.