Az RTL-vezér feszülten nem nyilatkozik esetleges távozásáról

Dirk Gerkens
Vágólapra másolva!
Nem kommentálta az Origónak az esetleges távozásáról szóló híreszteléseket Dirk Gerkens.
Vágólapra másolva!

Nem hiszem, hogy Dirk Gerkens a szerződése lejártát követően Magyarországon maradna – mondta az Origónak egy a vezérigazgatót jól ismerő médiaszemélyiség. Ennél pontosabb információi neki sem voltak, de úgy látja nem véletlenül írnak erről a lapok. Az Origo felhívta az Dirk Gerkenst, aki egy tárgyalás közben felvette a telefonját, de csak annyit mondott, hogy nem kíván az ügyben az nyilatkozni. Hangja azonban meglehetősen feldúltnak tűnt.

Elköltöztette a családját

A Business Week január 22-i számában a magyarországi reklámadó kapcsán szólították meg Dirk Gerkenst. Az RTL vezérigazgatója már tavaly is beszámolt a személyét ért fenyegetésekről, azonban a cikk újabb információkat idéz tőle. A folyamatos fenyegetések miatt családját külföldre költöztette, ő maga pedig újabban egy belvárosi hotelben lakik, és testőrök kísérik. Mint mondja, Magyarország nem Oroszország vagy Mexikó, de jobb félni, mint megijedni.

Rendeznék a viszonyt

Az elmúlt hetekben a Fidesz-vezérkar több tagja is arról beszélt az atv.hu-nak, hogy Orbánék a közeljövőben rendeznék viszonyukat az RTL Klub tulajdonosával. Orbán Viktor környezetében nem tartják kizártnak, hogy Angela Merkel budapesti látogatásának idejére már érzékelhető enyhülés következhet be a kormány és a csatornát tulajdonló Bertelsmann-csoport viszonyában.

Dirk Gerkens tavaly a Marketing & Média magazin listáján a legbefolyásosabb magyarországi médiaszereplő volt. A Magyar RTL indulása, 1997 óta részt vesz a csatorna munkájában, 2001 óta vezérigazgató.