Az RTL szerint is dolgoznak a reklámadó módosításán

RTL Group, Köln
Germany: RTL Group Germany HQs, Cologne. Photo from 22 September 2013.
Vágólapra másolva!
A luxemburgi székhelyű RTL-csoport szerint a magyar kormány dolgozik a reklámadó módosításán. Arról nincs pontos információ, hogy ez mit jelent. Lapértesülés szerint az RTL Klub számára kedvezően csökkenne az adó mértéke.
Vágólapra másolva!

Az RTL-csoport tudomása szerint a magyar kormány dolgozik a reklámadó módosításán, de egyáltalán nem erősítették meg a híreket, amelyek szerint bármilyen megállapodás született volna a két fél között. Erről a Népszava írt, azt állítva, hogy a kormány öt százalékra vinné le a reklámadót a jelenlegi 50 helyett, cserébe a magyarországi RTL Klub Híradóban kevesebb lenne a politika.

Az RTL-csoport kölni székháza Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Daniel Kalker

Árnyaltabban fogalmaztak

Az Origónak viszont Oliver Fahlbusch, a luxemburgi székhelyű cég kommunikációért felelős alelnöke jóval árnyaltabban fogalmazott. „Reméljük, hogy a jogi háttérrel kapcsolatos aggodalmainkat úgy érinti majd az esetleges módosítás, hogy az jó hír legyen a külföldi befektetőknek Magyarországon” – tette hozzá.

A szakember külön hangsúlyozta, hogy

Valóban tárgyaltak

A Népszava cikke azt nem írta, honnan származnak az információi, de a lap úgy tudja, erről kétszer is tárgyalt a múlt héten Lázár János és az RTL Klubot birtokló RTL-csoport régiós alelnöke, Andreas Rudas.

Azt Oliver Fahlbusch korábban az Origónak sem tagadta, hogy az elmúlt hetekben többször is tárgyaltak a magyar kormánnyal, hogy módosítsanak a reklámadón, de a Dirk Gerkens vezérigazgató esetleges távozásáról szóló híreket nem kommentálták.

Nem a kormány kezdeményezett

Az Origo szerdán kormányzati köröktől úgy értesült, hogy nem tartanak a televízió híradójának hangvételétől, így a reklámadót sem módosítják a televízió kedvéért. Ráadásul a két fél közötti tárgyalásokat sem a kormány kezdeményezte.

Dirk Gerkens nem kommentálta az elmúlt napok értesüléseit Forrás: RTL

Mit tud Dirk Gerkens?

Szerdán este sikerült elérni az RTL Klub magyarországi vezérigazgatóját, aki jelenleg külföldön, Angliában tartózkodik. Dirk Gerkens nem akarta kommentálni a cégével kapcsolatos értesüléseket, de azt ígérte, hogy februárban interjút ad az Origónak.