Ez van most a városban Merkel miatt

rendőr, útlezárás, Múzeum körút, rendőrsorfal
Rendőrsorfal biztosítja a Angela Merkel érkezését a Múzeum körúton
Vágólapra másolva!
Néptelen utcák és bedugult utak jelzik, merre jár Budapesten éppen Angela Merkel német kancellár. A rendőrök egy iskolaépületet is lezártak, a gyerekek nem tudnak kimenni, a TEK a kukákat is átvizsgálta a delegáció útvonalában.
Vágólapra másolva!

Friss fejlemények:

A Dohány utcát a Károly körút és a Síp között lezárták.

Este hétig forgalomkorlátozásokra kell számítani a delegáció miatt, a forgalmat hosszában és keresztben is többször lezárják:

  • Este hattól hétig várhatóan a Károly körút- Múzeum körút-Üllői út- Ferihegyi repülőtérre vezető gyorsforgalmi út- Liszt Ferenc Repülőtér 2 útvonalon.
  • A 4-es utat és a repülőtérre vezető utat 18-19 óra között (15-30 percen keresztül) zárják majd le. A delegáció elhaladásakor 10-15 perces várakozás lehetséges.

Napközben:

Vasárnapiasan üres volt a Károly és a Múzeum körút, amit rendőrök lezártak Angela Merkel érkezése miatt. Kihalt a Bajcsy-Zsilinszky út, a Sas utca és az Arany János utca viszont teljesen bedugult a forgalomelterelések, útlezárások miatt – jelentette az Angela Merkel német kancellár útját követő tudósítónk.

Útlezárások bénítják meg Budapest forgalmát Angela Merkel német kancellár érkezése miatt Forrás: Origo

A kancellár találkozott Áder János köztársasági elnökkel is, érkezése előtt rendőrök és tűzszerészek árasztották el a Sándor-palotát és környékét.

Tűzszerészek és rendőrök készülnek Angea Merkel és Áder János találkozójára a Sándor palotánál 2015 február 2-án Fotó: Szabó Gábor - Origo

A Markó utcát a Balassi Bálint utca sarkától teljes egészében lezárták. Izolált terület az Alkotmány utca is, itt a lezárt terület része egy iskola is, ahonnan a diákokat sem engedték ki a delegáció érkezéséig.

Mint munkatársunk egy utcai árustól megtudta, az Arany János utca környékét fokozottan ellenőrizte reggel a TEK, még a kukákat is átvizsgálták.

A Pollack Mihály teret is lezárták. Itt, az Andrássy Egyetemen tart előadást délután Angela Merkel. A térre csak fémdetektoros kapun át lehet belépni:

Kordon és beléptető kapu a Pollack Mihály téren, a tüntetők ide nem juthatnak be Forrás: Origo

Van róla egy rövid videófelvétel is:

A német kancellárt egy markonyi tüntető is várja a Pollack Mihály téren: Az Európai Föderalisták Uniója Magyarország részéről négyen demonstrálnak a tér sarkán:

A lezárt terület előtt állnak a tüntetők Fotó: Polyák Attila - Origo

A Múzeum körúton szabályos rendőrsorfal biztosíttotta a német kancellár és delegációjának érkezését.

Rendőrsorfal biztosítja Angela Merkel érkezését a Múzeum körúton Forrás: Origo

Időközben a rendőrök lezárták a Dohány utcát a Károly körút és a Síp utca között, a zsinagóga felett helikopterek köröztek:

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Így haladt át Angela Merkel konvoja délután Múzeum körúton - az útvonalat azóta ismét megnyitták.

Angela Merkel konvoja a Múzeum körúton Forrás: Origo