A megélhetési bevándorlásról tárgyal a Fidesz Zsóry-fürdőn

Rogán sajtótájékoztató
Vágólapra másolva!
Szó lesz a kilencosztályos iskoláról is, de nem döntenek róla.
Vágólapra másolva!

A megélhetési bevándorlás, a banki elszámoltatás, energetikai kérdések, egészségügy energiaárak, oktatás is a napirenden lesz a Fidesz-frakció kihelyezett frakcióülésén Mezőkövesden, Zsórifürdőn. Erről az ülés előtt beszélt Rogán Antal frakcióvezető.

Azt mondta, a bevándorlás azért fontos, mert nagyon nőtt a bevándorlók száma. A banki elszámoltatással kapcsolatban közölte, május végéig minden devizahiteles visszakapja amit elvettek tőle, a forinthitelesek november 30-ig számíthatnak rá. A nemzeti közműszolgáltató felállásáig a rögzített energiaárak maradnak.

Rogán sajtótájékoztató Fotó: Polyák Attila - Origo

Szó lesz az oktatásról is, bár ebben nem lesz konkrét döntés. A szakképzés fontosságáról és arról beszélt, hogy szerenék elérni, hogy az egyetemisták ne maradjanak le a nemzetközi mezőnyben. A 9 osztályos általános iskoláról is beszélnek majd.

Nem sokkal később Orbán Viktor is megérkezett, amint ezt posztolta is Facebookján:

Rogán Antal azt is mondta, az egészségügyben azt szeretnék elérni, hogy ne betegügy legyen: szerinte évente 12 ezerrel kevesebb halál lenne, ha jó működne a megelőzés. Felvetődött, hogy beszéljenek kórházak vidéki építéséről, és lehet, hogy szó lesz a reklámadóról is, bár döntés erről sem lesz.