Valaki biztosan tudja, hogy van-e Habony Árpádnak diplomata-útlevele

Habony Árpád
Habony Árpád Washingtonban
Vágólapra másolva!
Miután a kormány illetékesei nem hajlandók elárulni, rendelkezik-e diplomata-útlevéllel Habony Árpád, bíróság elé viszi az ügyet az LMP. A párt álláspontja szerint a titkolózás önmagában is gyanús, az embereknek pedig joguk van tudni, érintett-e az Egyesült Államokbeli beutazási tilalommal a miniszterelnök nem hivatalos főtanácsadója, illetve kapott-e a beutazási tilalom megkerüléséhez kormányzati segítséget.
Vágólapra másolva!

Az LMP a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól, valamint a Belügyminisztériumtól is eredménytelenül kért tájékoztatást arról, rendelkezik-e diplomata-útlevéllel Habony Árpád. Az ellenzéki párt álláspontja szerint közérdek megtudni, hogy a kormány és a Fidesz legbelsőbb köreihez tartozó tanácsadó szerepel-e azok listáján, akik magánszemélyként nem utazhatnak az Egyesült Államokba. Azt is közérdek tudni, hogy a kormány segédkezett-e Habony Árpádnak önfelmentő PR-akciója megvalósításban. Az LMP ezért keresetet nyújtott be a szükséges információ megszerzése érdekében, és bíróság elé viszi az ügyet.

Habony Árpád Washingtonban Forrás: Facebook/Kaminski Fanny

Habony Árpád az őszi kitiltási botrány során jól dokumentált washingtoni úttal igyekezett azt a képet sugallani, hogy szabadon beutazhat az Egyesült Államokba. Hamar felmerült annak gyanúja, hogy a kormány diplomata-útlevelet állított ki Habony számára, így segítve a semmilyen közfunkciót be nem töltő, befolyásos kormánytanácsadót.