A havazás miatt korlátozták Zalában a kamionforgalmat

2015.02.06. 13:31

Megteltek a zalai kamionparkolók a havazás miatt elrendelt forgalomkorlátozások miatt, a rendőrök ezért az M7-es autópályán már Somogyban pihenőhelyekre terelik a teherjárműveket. Az erről küldött képért 10 000 forintos ClickShop kedvezménykuponnal jutalmazzuk az Origo olvasóját.

Pénteken kora délutánra mind megteltek a Zala megyei kamionparkolók a főbb útvonalak térségében, mert a hóhelyzet miatt nem mehetnek tovább.  

Több kamion az utak mentén parkol. A rendőrség ezért a teherforgalmat már az M7-es autópálya somogyi szakaszán a pihenőhelyek felé tereli. Az M7-es tiszta merő hó:

Az M7-es Zalakomárnál péntek kora délutánForrás: Degen Zsolt

"Útviszonyok Zalában az M7-esen most" - írta nekünk pénteken egy óra körül Degen Zsolt, akit a képért egy 10 000 forintos ClickShop vásárlási utalvánnyal ajándékozunk meg.

Zárva a határ

Délelőtt Szlovénia és Horvátország lezárta határátkelőit a havazás miatt, ezért Zalában az M7-es, az M70-es, a 86-as és a 61-es főúton is korlátozni kellett a teherforgalmat.

Az M7-es autópálya somogyi szakaszán Szlovéniába és Horvátországba tartó kamionokat kora délutántól a balatonlellei pihenőhelyre terelik. A 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépjárműveket a Nagykanizsa felé vezető oldalon a 137-es kilométerszelvényben lévő pihenőhelyen várakoztatják. A személygépkocsi-forgalom továbbra is zavartalan.

A sűrű hóesésben elakadt kamionok a 61-es út bagolai emelkedőjénélForrás: MTI/Varga György

Elakadt kamionok

Több tehergépjármű is elakadt az intenzív havazás miatt, ezért forgalomkorlátozást rendeltek el Somogyban a 67-es főúton a simonfai tető előtti szakaszon.

A rendőrség az útburkolat megtisztításáig a tehergépjárműveket nem engedi felhajtani az érintett emelkedőre, a forgalmat Simonfa belterületén Kaposvár irányába visszafordítják. A korlátozás a személygépjármű-forgalmat nem érinti.

 

Autók borultak fel

Bázelné Mihályka Szabina, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője tájékoztatása szerint Somogyaszalótól háromszáz méterre egy terepjáró borult az árokba, míg Juta külterületén több nyerges vontató akadt el az emelkedőn. Marcalinál, Csurgón, Kaposváron, a töröcskei emelkedőn, valamint Bárdudvarnok és Ságvár külterületén is kamionok és teherautók sofőrjei kérték a tűzoltók segítségét. 

Árokba borult a Barcs és Drávaszentes között menetrend szerint közlekedő autóbuszForrás: MTI/Varga György

Barcson egy tetejére borult személyautó mentéséhez riasztották a dél-somogyi város hivatásos tűzoltóit. Ebben a járműben hárman utaztak, senki sem sérült meg.

A megyében mindenütt havazás nehezíti a közlekedést, ezért arra kérik az autósokat, hogy aki útnak indul, az csak téli gumival felszerelt járművel tegye.

A havas útról az árokba csúszott furgon Iharos közelébenForrás: MTI/Varga György