Egy várost is megtöltenének az elfogott menekültek

Vágólapra másolva!
Brutálisan nő a menekültáradat: február első hetében több mint 11 ezer határsértőt fogtak el a rendőrök, közel annyit, mint tavaly decemberben egész hónapban: mindennap ezrek ostromolják meg a szerb-magyar zöldhatárt, pedig migránsok 99 százalékát táborokba viszik vagy hazatoloncolják.
Vágólapra másolva!

Megdöbbentő migrációs adatokat osztott meg rendőrségi honlapján az ORFK: mint grafikonjaikból kiderül, az utóbbi hónapokban megugrott az elfogott, főként Koszovóból érkező migránsok száma: február elejétől minden nap több mint ezer illegális határsértőt kapnak el, csak pénteken 1696 menekült került rendőrkézre.

Váratlanul nőtt

A rendőrségi adatok szerint a menekültek száma váratlanul, ugrásszerűen nőtt: decemberben összesen 12212 migránst értek tetten - átlagosan 400-500 határsértő próbálkozott bejutni Magyarország területére, január 28-án azonban ez a szám majdnem a duplájára ugrott, és kis visszaesés után azóta is fokozatosan emelkedik.

Nyolc nap alatt több mint 11 ezer határsértőt fogtak el a szerb-magyar zöldhatáron Police.hu

Megerősítik a szerb határ védelmét

A magyar hatóságok mellett a szerbek is próbálják megfékezni a menekültáradatot, hétfőtől már nem csak határőrök, de rendőrök és csendőrök is járőröznek a szerb-magyar zöldhatár szabadkai oldalán. A migránsoknak üzent Nebojsa Stefanovic szerb belügyminiszter is, arra kérve az útra kelőket, hogy ne adják el ingatlanaikat, mert többségüket (99 százalékukat) biztosan haza fogják küldeni.