Orbán Viktor lesöpörte Simicska gecizését

2015.02.09. 17:00

Nem vesz részt a vitában – ezzel hárította el Orbán Viktor, hogy érdemben reagáljon Simicska Lajos múlt pénteki kirohanására, amikor is a médiavállalkozó gecinek nevezte a miniszterelnököt.

Sem én, sem a kormány nem vettünk és veszünk részt ilyen vitákban – ezt válaszolta a kormányfő a Simicska-botránnyal kapcsolatos újságírói kérdésekre egy más témában tartott sajtótájékoztatón. Az eseményen, ahol bejelentették, hogy az állam tulajdonrészt szerez a magyarországi Erste Bankban, az RTL Klub és az Index azt is hiába tudakolta a miniszterelnöktől: nem tart-e attól, hogy Simicska Lajos kiszivárogtathat róla információkat.

Orbán a tájékoztatón elhárította a kérdést, mondván: nem vesz részt a vitábanForrás: MTI/Máthé Zoltán

Simicska Lajos pénteken azzal nyitott új frontot a médiaháborúban, hogy keményen nekiment Orbán Viktornak. Nemcsak azt állította, hogy a reklámadó új változatával a kormány célja a nem teljesen lojális sajtó ellehetetlenítése, hanem káromkodva szidta is a miniszterelnököt.

Az Origo összeállításából az is kiderül, hogy trágárság gyakran csúszik ki más politikus száján is, legyen az miniszterelnök, polgármester vagy parlamenti képviselő. Gyurcsány Ferenc már évekkel Simicska Lajos gecizése előtt kurvaországozott, Deutsch Tamás faszozott, más lotyózott vagy kurvázott.