A járványügyi helyzetre tekintettel a Semmelweis Egyetem valamennyi klinikáján látogatási tilalmat rendelt el Szél Ágoston rektor - közölte az intézmény az Origóval. 

A Semmelweis Egyetem szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleménye szerint az alábbi intézményekben határozatlan ideig látogatási tilalmat rendeltek el. Az egyetem honlapján is közzétett lista szerint a következő intézményeket érinti a tilalom:

Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika, I. Belgyógyászati Klinika, II. Belgyógyászati Klinika, III. Belgyógyászati Klinika, Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika, Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika, I. Gyermekgyógyászati Klinika, II. Gyermekgyógyászati Klinika, Mellkassebészeti Klinika, Neurológiai Klinika, Ortopédiai Klinika, Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika, Pulmonológiai Klinika, Radiológiai és Onkoterápiás Klinika, I. Sebészeti Klinika, II. Sebészeti Klinika, Szemészeti Klinika, I. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika, II. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika, Transzplantációs és Sebészeti Klinika, Urológiai Klinika, Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika, Arc-Állcsont-Szájsebészeti és Fogászati Klinika.

Ahogyan arról az Origo is beszámolt, az Országos Epidemiológiai Központ január 21-én közölte, hogy az országot elérte az influenzajárvány. Azóta országszerte több egészségügyi intézményben tiltották meg a betegek látogatását.