Vágólapra másolva!
A kormány támogatja a Fidesz-frakció nemzeti konzultációra vonatkozó kezdeményezését a gazdasági bevándorlással kapcsolatban - jelentette be Kovács Zoltán kormányszóvivő.
Vágólapra másolva!

A konkrét kérdéseket Rogán Antal frakcióvezető felvetései mentén fogalmazzák meg. A kormányszóvivő "mellbevágóan magasnak" nevezte az illegális bevándorlás idei számat, jelezve, hogy azok elérték a tavalyi egész éves érték felét másfél hónap alatt.

Elejét kell venni

Képünk illusztráció Forrás: Police.hu

Kovács Zoltán azt is hangsúlyozta: mindenki abban érdekelt, hogy Magyarország ne legyen célpontja a megélhetési bevándorlásnak, az Európai Unió pedig olyan kereteket hozzon létre, amellyel elejét lehet venni az illegális bevándorlásnak.

Budai Bernadett, az MSZP szóvivője téves fogalomhasználatnak tarja, hogy a kormány gazdasági bevándorlóknak nevezi a harmadik országból érkező embereket, akik bizonyos időt eltöltenek Magyarországon, de nem azért, hogy itt maradjanak. Ezek az emberek továbbutaznak egy másik uniós országba, többnyire Németországba - jegyezte meg. Mint mondta, ezek az emberek Magyarországon nem is találnának munkát, hiszen a magyar emberek sem találnak, ők is kivándorolnak az országból.