Elkapták a 19 éve bujkáló újpesti gyerekgyilkost

Vágólapra másolva!
Svájcban fogták el azt a libanoni férfit, aki még 1996 tavaszán Újpesten megölt egy kisgyermeket és a gyerek édesanyját. Eddig álnéven bujkált, most lopás miatt bukott le. Szerdán hozták Magyarországra.
Vágólapra másolva!

A libanoni férfi 1996. április 15-én tört be egy újpesti családi házba. Először megverte, majd több késszúrással megölte a házban lakó nőt és kisgyermekét. A gyilkosság után pénzt és ékszereket is rabolt.

Külföldre menekült

A rablás és a gyilkosság után eladta az ékszereket, és külföldre ment. Ezt a rendőrök is megtudták, és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene, később azonban kiderült, hogy nevet változtatott.

Lopott, lebukott

Évekkel később, 2011-ben a libanoni hatóságok fogtak el egy férfit lopás miatt. Ujjlenyomatot vettek tőle, de akkor még nem tudták, hogy ő gyilkolt Újpesten, ezért ott még nem tartóztatták le. Erre egészen tavalyig kellett várni.

Az alábbi videón az látható, ahogyan a magyar rendőrök átveszik a gyerekgyilkost a budapesti repülőtéren.

Újabb elfogatóparancs kellett

Végül februárban állt össze a kép. A magyar hatóságok megkeresték a libanoni rendőröket, és az ujjlenyomat alapján kiderült, hogy a libanoni tolvaj azonos az újpesti gyilkossal. Ekkor újabb, módosított elfogatóparancsot adtak ki.

Végül 2014. október 8-án fogták el Svájcban, és szerdán este hozták Magyarországra – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.