Az LMP szerint az MSZP a tapolcai képviselőjelöltje "ultimátumszerű" megnevezésével másodszor is bebizonyította, hogy nem célja a kétharmad megdöntése, ahogy a Jobbiknak sem, amely szintén csütörtökön jelenti be önálló jelöltjét.

Ezt Szél Bernadett, az LMP társelnöke mondta azt követően, hogy nyilvánosságra került: az MSZP várhatóan Pad Ferencet indítja az április 12-ei tapolcai időközi országgyűlési választáson, a Jobbiknak pedig Rig Lajos, Tapolca alpolgármestere lesz a jelöltje. Az LMP továbbra is várja a válaszokat az általuk javasolt civil jelölttel kapcsolatban.

Civil jelöltben látják a lehetőséget

A társelnök kijelentette: továbbra is egy minden ellenzéki párt által támogatható civil jelöltben látják a kétharmad megdöntésének lehetőségét. Emlékeztetett: az elmúlt héten a többi párt számára, "nem a sajtón keresztül üzengetve" megneveztek egy ilyen embert, választ azonban nem kaptak, továbbra is várják azt. A szocialisták jelöltjét - pártkötődése miatt - nem tartják alkalmasnak erre a célra - fűzte hozzá.

Lasztovicza Jenő körzete volt

Veszprém megye 3-as számú országgyűlési egyéni választókerületében - Tapolcán és környékén - azért lesz április 12-én időközi választás, mert a választókerület tavaly áprilisban megválasztott fideszes képviselője, Lasztovicza Jenő januárban elhunyt.