Török Zsolt és Harrach Péter munkatársak lettek

Török Zsolt
Budapest, 2014. április 12. Török Zsolt, a Magyar Szocialista Párt egri szervezetének elnöke érkezik a párt választmányának ülésére a párt Jókai utcai székházába Budapesten, 2014. április 12-én. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Török Zsolt munkatársa lett Harrach Péter Zuglóban. Harrach Péter, a KDNP parlamenti frakcióvezetőjének a fia. Korábban a zuglói Fidesz–KDNP frakciót vezette, az idei önkormányzati voksoláson már nem indult a XIV. kerületben.
Vágólapra másolva!

Harrach Péter, a Zuglói Cserepes Kulturális Non-profit Kft. Lipták villai tagintézmény vezetője lett – értesült az Origo. A KDNP parlamenti frakcióvezetőjének a fia havi bruttó 300 ezer forintért dolgozik az intézménynél.

Harrach Péter vezeti a zuglói Lipták villát Forrás: Origo

206 ezret kap Török Zsolt

Mint arról korábban beszámoltunk ennél az intézménynél dolgozik Török Zsolt volt MSZP-s parlamenti képviselő, pártja korábbi szóvivője is. Török havi nettó 206 ezer forintot kap az önkormányzati tulajdonú cégtől.

Török Zsolt 2013 novemberében távozott az MSZP szóvivői posztjáról, miután kiderült, hogy a párt kommunikációs igazgatóján keresztül jutott a Hvg.hu birtokába a manipulált „bajai videó”. Török Zsolt többször is azt nyilatkozta, hogy nem ők adták a felvételt a szerkesztőségnek, egyből a rendőrséget értesítették. Az eset miatt Gavra Gábornak, a Hvg.hu főszerkesztőjének is távoznia kellett.

Török Zsolt Zuglóban kapott munkát Forrás: MTI/Kovács Tamás

Harrach tavaly nem indult

Harrach Péter korábban a zuglói Fidesz–KDNP frakciót vezette egészen 2011-ig. Akkor a kerület egy 5,5 milliárdos kötvénykibocsátásról döntött volna, de azt többek között Harrach is ellenezte azt. A politikust később leváltották a frakció éléről, amit ő azzal magyarázott, hogy KDNP tagként csak ideiglenesen vállalta el a képviselőcsoport vezetését.

Harrach Péter a 2014-es önkormányzati választáson sem a Fidesz–KDNP egyéni, sem listás jelöltjei között nem szerepelt. A KDNP parlamenti képviselőcsoportjának vezetőjének másik fia szintén kormánypárti színekben politizál. Harrach Tamás a XIII. kerületben önkormányzati képviselő.