Putyin expressz járatot csinál a 2-es metróból

Légy képben, Gond van a 2-es metróval, Alstom-szerelvény
Vágólapra másolva!
Nem áll meg a 2-es metró a Kossuth Lajos téren kedden, Vlagyimir Putyin orosz elnök budapesti látogatása miatt.
Vágólapra másolva!

Rendőrségi zárás miatt már a hajnali üzemkezdettől „kihagyja" kedden a Kossuth téri állomást a 2-es metró Vlagyimir Putyin orosz elnök látogatása napján. A Budapesti Közlekedési Központ közlése szerint a szerelvények megállás nélkül áthaladnak a lezárt Kossuth téri metróállomáson.

Kedden megállás nélkül halad át a Kossuth téri megállón a 2-es metró Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A Terrorelhárítási Központ korábbi tájékoztatása szerint kedden, hajnali 3 órától lezárják az Országház környékén levő utcákat is, köztük a rakpart egy szakaszát, kora délután a Hősök tere, illetve a Fiumei sírkert környékét, továbbá délután 16 órától a Sándor-palota környékét.

Déltől este 9 óráig szakaszosan és időszakosan lezárásra kell készülni egyebek mellett a Liszt Ferenc repülőtér 2-es terminál "E" portájánál, a 4-es és a 6-os főúton, az M0-s autóúton, az M0-s hídon, az M3-as és az M5-ös bevezetőjén, továbbá a Kacsóh Pongrác úti felüljárón.

Emellett az Erzsébet hídon, a Margit hídon, a Lánchídon, több rakparti szakaszon, a Hősök tere, a Kossuth tér, a Sándor-palota, a Fiumei úti temető környékén, továbbá az Üllői úton, a Széchenyi téren, az Andrássy úton, a Bajcsy-Zsilinszky és a Váci úton is időszakos lezárások várhatók.

Az M1-es metró a Mexikói út és a Vörösmarty tér között nem közlekedik 10.00 és 19.30 között, a kimaradt szakaszon pótló autóbusz szállítja az utasokat.