A hétvégén szüksége lesz a napszemüvegre

Vágólapra másolva!
A hétvégén is sok napsütésre lehet számítani, de eleinte néhol, majd egyre többfelé lehet eső. Mínuszok is lehetnek, de napközben több helyen 10 Celsius-fok körül alakulnak a maximumok - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Vágólapra másolva!

Az országos, középtávú előrejelzés szerint pénteken sok lesz a napsütés, csapadék nem várható. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 5 és 0, a legmagasabb hőmérséklet plusz 7-12 fok között alakul.

Szombaton reggel még többnyire erősen felhős lesz az ég, de aztán délnyugat felől csökken a felhőzet, és az ország nagy részén több órára kisüt a nap. Csapadék nem várható. A Dunántúlon és a Duna-Tisza köze nyugati részén többfelé megerősödik a szél, a Nyugat-Dunántúlon viharos széllökések is lehetnek. A minimumhőmérséklet mínusz 4 és plusz 2, a maximumhőmérséklet 5-12 fok között valószínű.

Vasárnap délnyugat felől egyre többfelé valószínű eső, zápor, de északkeleten kicsi a csapadék esélye. Emellett megélénkül, nyugaton néhol meg is erősödik a szél. A leghidegebb órákban mínusz 3 és plusz 3 fok között alakul a hőmérséklet. Nappal 5-11 fokig melegszik a levegő, keleten lesz a melegebb.